Novice

AWS (Amazon) uvaja samostojen EU oblak

AWS, Amazonova platforma za javni oblak, napoveduje zagon nove samostojne oblačne platforme za Evropo, imenovane European Sovereign Cloud. Namen tega koraka je pomoč organizacijam, da bodo podatki, shranjeni v oblaku, ostali v skladu z zahtevami glede prebivališča podatkov v skladu z uredbami, kot je GDPR.

European Sovereign Cloud bo fizično in logično ločen od obstoječih AWS regij, vendar bo ohranil enako varnost, dostopnost in zmogljivost. Prva regija bo zagnana v Nemčiji in bo na voljo vsem AWS strankam v Evropi.

Problem suverenosti podatkov je v zadnjih letih postala pomembna tema za evropske države, saj je zakonitost prenosa podatkov med EU in ZDA, kjer so osnovani glavni ponudniki oblačnih storitev, vprašljiva. Microsoft Azure, glavni tekmec AWS v trgu javnega oblaka, je že predstavil lastno suvereno oblačno rešitev za Evropo.

AWS European Sovereign Cloud bo strankam omogočal, da zadržijo vse metapodatke, ki jih ustvarijo, in bo imel lastne sisteme za obračunavanje in merjenje uporabe. Upravljali in vodili ga bodo izključno zaposleni AWS, ki so prebivalci EU in se nahajajo na evropski celini.

Dodatno, AWS trdi, da bodo organizacije, ki potrebujejo še več nadzora nad lokacijo svojih podatkov, lahko dostopale tudi do njihovih storitev AWS Outposts in Dedicated Located Zones, ki omogočajo hibridne oblačne nastavitve.

Povezani članki

Poglejte tudi
Close
Back to top button
[simple_chat]